Meniuri pascale

De Paste, pe masa, nu trebuie sa lipsesca verdeturile (ceapa verde, ridichiile), drobul si stufatul de miel, friptura de miel, borsul de miel sau cozonacul. Unul dintre preparatele "absolut obligatorii" este pasca.

Meniu pascal varianta I

Felul I
Oua, mezeluri, branzeturi, verdeturi si muraturi, masline
Felul II
Drob de miel
Felul III
Friptura de miel I
Desert
Tort de mere, cozonac, placinta creata si pasca.

Meniu pascal varianta II

Felul I
Drob de miel, oua inrosite, branzeturi, icre, salate, ridichi, ceapa verde, rosii, castraveti, pasca. Se servesc cu votca sau coniac.
Felul II
Bors de miel
Felul III
Friptura de miel II. Se serveste cu un vin rosu, sec.
Desert
Cozonac, chec, prajitura cu iaurt, alune, inghetata de piersici, tort de ness, cafea.

Meniu pascal varianta III

Felul I
Oua, mezeluri, branzeturi, verdeturi si muraturi, masline
Felul II
Ciorba de miel
Felul III
Friptura de miel a la romana
Desert
Tort de mere, cozonac, placinta creata si pasca.

Meniu pascal varianta IV

Felul I
Oua inrosite, branzeturi, icre, salate, ridichi, ceapa verde, rosii, castraveti, pasca.
Felul II
Pulpa de miel cu legume
Felul III
Curcan la cuptor
Desert
Cozonac, chec, alune, inghetata de piersici, tort de ness, piersici cu sampanie.